Subaru Poland RC Team, czyli duży z małym się połączył

Jedni kochają rajdy samochodowe, drudzy przenoszą ten świat do mniejszej skali. Ale każdego z nich łączy ta sama pasja. Postanowili więc połączyć siły i stworzyć pierwszy "fabryczny" team startujący w zawodach modeli zdalnie sterowanych - Subaru Poland RC Team.

Warto mieć marzenia, bo piękne są chwile, kiedy się one spełniają.

Przez niektórych nazywane zabawkami, dla innych są dziecięcym marzeniem o posiadaniu własnej, elektrycznej wyścigówki. Mają napęd na cztery koła, regulowane zawieszenie, a wyglądem przypominają prawdziwą rajdówkę. Gdy 10 lat, od braci Roberta i Jarka Małeckich, zaraziliśmy się małymi rajdami i rallycrossem, postanowiliśmy połączyć oba te światy - dużych i małych sportów motorowych - w jedną, bajkową krainę. I udało się.

W lipcu, wspólnie z głównym importerem samochodów marki Subaru w Polsce, firmą Subaru Import Polska, stworzyliśmy zespół rajdowo-rallycrossowy, który będzie rywalizował w zawodach profesjonalnych modeli RC (zdalnie sterowanych). Naszą bronią stała się topowa wersja Subaru Imprezy WRC 08, w malowaniach wzorowanych na prawdziwej rajdówce zespołu Platinum Subaru Rally Team i krakowskiego kierowcy Wojtka Chuchały. Mamy swój mały zespół mechaników, doradców, fotografa, a nawet PR managera - jak się bawić, to na całego. Bo naszym celem nie są puchary i medale, a pokazanie piękna rajdów i wyścigów rallycrossowych przeniesionych do małego świata. Gdzie są wielkie prędkości, efektowne slajdy, skoki z hopek i kolorowe reklamy przy trasie. Gdzie na torze toczy się walka bok w bok, zderzak w zderzak, gdzie jest adrenalina i walka o każdy centymetr toru. Jak w prawdziwym sporcie.

Nasza Fabryka za cel obrała sobie promocję tych wydarzeń i zarażenie tą pasją innych. Chcemy spróbować przenieść emocje i rywalizację kierowców i teamów z RSMP czy Rallycross CUP do małej skali. Pokazać nowych zawodników, ich sukcesy, wyniki, kolorowe modele. Bo dla nas nie są to zabawki, a prawdziwe samochody, o które trzeba dbać, serwisować i ładnie oklejać, by cieszyły oko swoje i innych.

Zapraszamy więc wszystkich fanów i miłośników małych sportów motorowych na oficjalną stronę naszego zespołu - Subaru Poland RC Team. Tam znajdziecie aktualne informacje z występów, pokazów, kolorowe galerie, skład zespołu czy dane o naszym aucie (modelu).

A jeśli komuś spodoba się to, co robimy - to zapraszamy do wspólnej rywalizacji na małych "oesach".